Calitatea și siguranța alimentară în Bacău - Certificare ISO 22000 Bacău - Certificat ISO 9001 Bacău - Sistemului de Management al Calității sau Siguranței Alimentelor

calitate siguranta alimentara bacau

certificare iso 9001 bacau

Standardele noastre recunoscute la nivel internațional asigură calitatea și siguranța produselor alimentare.

certificat iso 22000 bacau

sistem manangament calitatii sigurantei alimentelor bacau

Sistemul de management al calităţii este un set de elemente intercorelate sau care interacționează, pe care le utilizează o organizație pentru a conduce și a ține sub control modul în care sunt implementate politicile referitoare la calitate și sunt atinse obiectivele calității.

Identificarea și managementul sistematic al proceselor sistemului de management al calității, determinarea interacțiunilor dintre aceste procese și determinarea intrărilor-ieșirilor multiple care interconectează aceste procese constituie abordarea bazată pe procese a sistemului de management al calității.

O abordare bazată pe procese are semnificația succesiunii logice de activități desfășurate pentru a atinge în mod eficient rezultatul dorit. Fiecare proces utilizează resurse materiale, umane, financiare pentru a transforma elementele de intrare în elemente de ieșire, deci pentru a obține rezultatul dorit.

Interacțiunile dintre procese creează un sistem de management al calităţii unic, integrat, bazat pe procese.

Funcțiile sistemului de management al calității

Pornind de la aceste funcții ale de managementului, de la principiile și legile care le guvernează, teoreticienii moderni se concentrează pe conceperea unor instrumente manageriale care să permită realizarea obiectivelor în condiții de eficiență.

Planificarea

Previzionarea viitorului și elaborarea unui plan de operare.

Organizarea

Structurarea activităților și definirea autorității.

Conducerea

Direcționarea activității subordonaților.

Coordonarea

Cumularea eforturilor și direcționarea acestora către un scop comun.

Controlul

Asigurarea faptului că ceea ce se realizează este conform planificării.

Avantajele implementării sistemului de management al calității

Sistemul de management al calității cuprinde și aspecte organizatorice privind derularea activităților sale. Acestea se referă la descrieri ale proceselor, structura proceselor, până la descrierea în detaliu a sarcinilor specifice pentru anumite activități, decrieri care se regăsesc în documentația sistemului. Avantajele implementării sistemului de management al calității, sunt evidente, atât pentru clienți, dar și pentru organizație în sine.

La nivel extern, avantajele sistemului de management al calității se referă la:
La nivel intern, avantajele sistemului de management al calității se referă la:

ISO 9001 – sistem de management al calității

Vrei un avantaj competitiv major pe piața din țară sau străinătate? Îți dorești să participi la licitații publice sau să câștigi contracte cu multinaționale? Certificarea ISO 9001 reprezintă soluția în acest sens.

ISO 9001 are în vedere o abordare bazată pe managementul proceselor organizației și, de aici, o structură mult mai logică, orientarea către client și evaluarea satisfacției acestuia, precum și angajamentul top managementului pentru o îmbunătățire continuă.

Certificarea vine cu o serie de beneficii atât pentru companie, cât și pentru clienții care utilizează serviciile oferite de companie:

Certificarea ISO 22000

Certificarea ISO 22000 certifică faptul că organizația dumneavoastră respectă cerințele ISO 22000 pentru sistemul de management al siguranței alimentelor. Standardul ISO 22000 se bazează pe principiile HACCP (Analiza riscurilor – Punct critic de control).

Toate întreprinderile, implicate direct sau indirect în lanțul alimentar, indiferent de dimensiunea și complexitatea acestora sunt vizate de certificarea ISO 22000.

Care sunt avantajele certificării ISO 220000?

Ce este IFS ?

IFS sau Internațional Featured Standard a fost fondat în 2003 cu scopul de a asigura companiile certificate în producerea sau prestarea de servicii conform specificațiilor consumatorului și de a crea un sistem de evaluare unitară pentru toate companiile ce produc sub marca unor retaileri prin formulări și proceduri de audit unice și prin acceptarea mutuală a auditurilor. Acest standard generează astfel un nivel înalt de transparență pe întregul lanț alimentar de furnizare. Printre obiectivele IFS se numără reducerea costurilor pentru furnizori și retaileri, comparabilitatea și transparența față de consumator pe tot parcursul lanțului de distribuire. Standardul IFS este important pentru că oferă siguranță lanțurilor de retail că produsele produse de către furnizorii lor sub numele brandurilor acestora vor fi sigure și vor respecta cerințele de calitate și cerințele legale.

IFS FOOD este un standard recunoscut pentru auditarea producătorilor de alimente. Focusul acestui standard este pe siguranța alimentelor și calitatea proceselor și produselor. Are în vedere companiile procesatoare de alimente, dar și cele care se ocupă de ambalarea acestor produse.

IFS Logistics este un standard care se ocupă de auditarea companiilor a căror activitate este orientată către transportarea, depozitarea sau manipularea alimentelor sau produselor non alimentare. Se aplică pentru toate tipurile de transport, dar și companiilor care se ocupă de depozitare.

IFS Broker este un standard care asigură siguranță și calitatea produselor între procesul de producție și distrubuție. Brokerii, agenții și importatorii sunt un element important în comunicarea dintre producători și retaileri. Standardul se asigură că toate părțile au implementat măsurile necesare.

IFS Cash & Carry / Wholesale este un standard dezvoltat pentru a optimiza procedurile de audit a vânzătorilor en-gros și supermarket-urilor. Aceste două tipuri distincte de afaceri sunt văzute ca și conectori importanți între producători și clienții comerciali.

Servicii oferite

Suntem alături de clienți printr-o serie de servicii de consultanță, pornind de la implementarea sistemelor de management conform standardelor (ISO, legislație specifică, etc), update sisteme de management prin crearea și actualizarea de diverse documentații necesare, instruiri și până la audituri interne.

Proiectare şi implementare HACCP

HACCP asigură controlul tuturor proceselor de pe fluxul tehnologic de fabricație.

Consultanță Autorizare Sanitară Veterinară

Consultanță autorizare sanitară veterinară unități conform Ordinului 111 din 2008 și Ordinului 57.

Etichetarea Produselor Alimentare

Întocmire conținut etichete conform legislației în vigoare naționale și europene.

Calitatea și siguranța alimentară

Implementarea, menţinerea şi îmbunătăţirea sistemelor de management ale calității.

Proiectare fluxuri tehnologice și plan unitate

Proiectare fluxuri tehnologice și plan unitate, amplasare spații unități de industrie alimentară.

Programe de autocontrol analize de laborator

Analizele de laborator adecvate produsului tău şi conforme cu legislaţia.

Întocmire specificații tehnice produse

O specificaţie tehnică de produs corectă te ajută să demonstrezi conformitatea produsului.

A.N.S.V.S.A.

Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor

D.S.V.S.A. BACĂU

Direcția Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor

D.S.P.J. BACĂU

Direcția de Sănătate Publică Județeană Bacău

Toate drepturile sunt rezervate. Website realizat de Web Design