Programe de autocontrol analize de laborator adecvate produsului tău şi conforme cu legislaţia.

programe autocontrol analize laborator

programe de autocontrol analize de laborator

consultanta programe autocontrol analize laborator

intocmire program de autocontrol analize de laborator

Realizăm programe de autocontrol și astfel vei beneficia de analizele de laborator adecvate produsului tău şi conforme cu legislaţia.

Odată aflaţi în activitate, legea obligă agenţii economici și implicit operatorii din domeniul alimentație publică să respecte cerințele Regulamentelor EU și legislației naționale privind siguranța alimentară și protecția consumatorului. Conform actelor normative reflectate în pachete de igienă generală toate unităţile care produc, procesează, transportă, depozitează, comercializează produse de origine animală sunt obligate să implementeze programe proprii de autocontrol al activităţii productive desfăşurate.

Programul de autocontrol intră în obligaţia operatorilor, aplicarea acestuia constituind dovada supravegherii proprii în unitate. Programul de autocontrol include recoltarea de probe de către producător, în funcție de specificul activității, din materii prime, materiale auxiliare, semifabricate, produse finite.

Care este cadrul legal?

Regulamentul (CE) nr. 852/2004 al Parlamentului European și al Consiliului din 29 aprilie 2004 privind igiena produselor alimentare (1), în special articolul 4 alineatul (4) și articolul 12, afirmă:

(1) Un nivel ridicat de protecție a sănătății publice este unul dintre obiectivele fundamentale ale legislației în domeniul alimentar, astfel cum se prevede în Regulamentul (CE) nr. 178/2002 al Parlamentului European și al Consiliului din 28 ianuarie 2002 de stabilire a principiilor și a cerințelor generale ale legislației în domeniul alimentelor, de instituire a Autorității Europene pentru Siguranța Alimentară și de stabilire a procedurilor în domeniul siguranței alimentelor (2). Riscurile microbiologice legate de produsele alimentare reprezintă o sursă majoră a bolilor provocate de produse alimentare la om.

(2) Produsele alimentare nu trebuie să conțină microorganisme sau toxine sau metaboliți ale acestora în cantități care prezintă un risc inacceptabil pentru sănătatea umană.

(3) Regulamentul (CE) nr. 178/2002 stabilește cerințe generale privind siguranța alimentară, conform cărora nici un produs alimentar nu trebuie introdus pe piață în cazul în care este periculos. Operatorii din sectorul alimentar au obligația să retragă de pe piață produsele alimentare periculoase. Pentru a contribui la protecția sănătății publice și pentru a preveni interpretările diferite, se impune stabilirea unor criterii de siguranță armonizate privind caracterul acceptabil al produselor alimentare, în special în ceea ce privește prezența anumitor microorganisme patogene.

Servicii oferite

Suntem alături de clienți printr-o serie de servicii de consultanță, pornind de la implementarea sistemelor de management conform standardelor (ISO, legislație specifică, etc), update sisteme de management prin crearea și actualizarea de diverse documentații necesare, instruiri și până la audituri interne.

Proiectare şi implementare HACCP

HACCP asigură controlul tuturor proceselor de pe fluxul tehnologic de fabricație.

Consultanță Autorizare Sanitară Veterinară

Consultanță autorizare sanitară veterinară unități conform Ordinului 111 din 2008 și Ordinului 57.

Etichetarea Produselor Alimentare

Întocmire conținut etichete conform legislației în vigoare naționale și europene.

Calitatea și siguranța alimentară

Implementarea, menţinerea şi îmbunătăţirea sistemelor de management ale calității.

Proiectare fluxuri tehnologice și plan unitate

Proiectare fluxuri tehnologice și plan unitate, amplasare spații unități de industrie alimentară.

Programe de autocontrol analize de laborator

Analizele de laborator adecvate produsului tău şi conforme cu legislaţia.

Întocmire specificații tehnice produse

O specificaţie tehnică de produs corectă te ajută să demonstrezi conformitatea produsului.

A.N.S.V.S.A.

Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor

D.S.V.S.A. BACĂU

Direcția Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor

D.S.P.J. BACĂU

Direcția de Sănătate Publică Județeană Bacău

Toate drepturile sunt rezervate. Website realizat de Web Design