Servicii de consultanță în implementarea sistemului HACCP in Bacau - Proiectare și certificare HACCP in Bacau - Implementare plan pentru HACCP pentru cei din judetul Bacau

consultanta haccp bacau

servicii implementare haccp bacau

Lucrați cu noi pentru a realiza conformitatea HACCP și pentru a fi la înălțimea așteptărilor unei lumi în continuă schimbare

proiectare plan haccp bacau

certificari certificare haccp bacau

Sistemul HACCP a fost implementat pentru prima dată în anul 1959 de către Compania Pillsbury, SUA, în proiectele sale de cercetare și de realizare a produselor alimentare destinate programelor spațiale americane.

Datorită faptului că acest concept HACCP s-a dovedit a fi un instrument extrem de valoros și eficace în obținerea de alimente sigure, a început să fie folosit în toate domeniile de procesare din industria alimentară ca sistem de garantare a siguranței produselor alimentare.

HACCP asigură controlul tuturor proceselor de pe fluxul tehnologic de fabricație prin utilizarea controlului operativ și/sau a tehnicilor de monitorizare continuă, la nivelul punctelor critice stabilite.

Sistemul HACCP este cel mai eficace mod de a administra și controla pericolele asociate produselor alimentare atât pe parcursul preparării cât și al manipulării, având avantajul că este general acceptat de instituțiile legislative, de organismele de control și de asociațiile profesionale din domeniul alimentar.

Avantajele obținute în urma implementării cerințelor HACCP

Principiul preventiv pe baza căruia funcționează sistemul HACCP: Construiește calitatea și siguranța într-un produs, înainte de inspectarea produsului finit.

Care sunt principiile HACCP?

Deoarece calitatea și siguranța produselor alimentare are urmări directe asupra sănătății consumatorilor, pe tot parcursul lanțului alimentar trebuie respectate buna practică agricolă, buna practică igienică și buna practică de producție. Prin HG 1198/2002 – Norma de igienă a produselor alimentare se menționează la art. 3 că prepararea, prelucrarea, fabricarea, depozitarea, transportul, distribuția, marcarea, comercializarea și punerea la dispoziția consumatorilor a produselor alimentare trebuie să se desfășoare în condiții igienice.

Criteriile necesare pentru implementarea unui plan HACCP

Planul HACCP protejează alimentele împotriva pericolelor biologice, chimice și fizice pentru siguranța alimentară a persoanei.

Servicii oferite

Suntem alături de clienți printr-o serie de servicii de consultanță, pornind de la implementarea sistemelor de management conform standardelor (ISO, legislație specifică, etc), update sisteme de management prin crearea și actualizarea de diverse documentații necesare, instruiri și până la audituri interne.

Proiectare şi implementare HACCP

HACCP asigură controlul tuturor proceselor de pe fluxul tehnologic de fabricație.

Consultanță Autorizare Sanitară Veterinară

Consultanță autorizare sanitară veterinară unități conform Ordinului 111 din 2008 și Ordinului 57.

Etichetarea Produselor Alimentare

Întocmire conținut etichete conform legislației în vigoare naționale și europene.

Calitatea și siguranța alimentară

Implementarea, menţinerea şi îmbunătăţirea sistemelor de management ale calității.

Proiectare fluxuri tehnologice și plan unitate

Proiectare fluxuri tehnologice și plan unitate, amplasare spații unități de industrie alimentară.

Programe de autocontrol analize de laborator

Analizele de laborator adecvate produsului tău şi conforme cu legislaţia.

Întocmire specificații tehnice produse

O specificaţie tehnică de produs corectă te ajută să demonstrezi conformitatea produsului.

A.N.S.V.S.A.

Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor

D.S.V.S.A. BACĂU

Direcția Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor

D.S.P.J. BACĂU

Direcția de Sănătate Publică Județeană Bacău

Toate drepturile sunt rezervate. Website realizat de Web Design